תואר שני בחוג למורשת התרבות החומרית

לחצו כאן למעבר לאתר החוג למורשת התרבות החומרית

החוג למורשת התרבות החומרית (Conservation of Material Culture Heritage), משלבת לימודים אקדמיים בנושאי שימור שונים בצד כישורים מעשיים. מזה שנים רבות מהווה נושא שימור מורשת התרבות, תחום לימודים ומחקר מבוסס באוניברסיטאות בעולם והוא חלק אינטגרלי בדיון הציבורי והשיח האקדמי. במקביל לגידול המשמעותי במודעות לשימור ערכי התרבות בישראל והדרישה לאנשי מקצוע בתחום זה, התפתח הצורך בתוכניות לימודים ייעודיות בשימור. תוכנית לימודים זו נועדה להכשיר את בוגריה להתמודדות עם מגוון רחב של נושאים הכלולים בדיסציפלינת השימור.

הלימודים במגמה כוללים שיעורי ליבה חובה ושיעורי בחירה בחוג או מחוץ לחוג בהיקף של 32 שש"ס במסלול א' ובהיקף של 40 שש"ס במסלול ב'. בנוסף, התלמידים יידרשו בשיעורי השלמה עד היקף של ארבעה קורסים במהלך שנת הלימודים הראשונה בהתאם לרקע המועמדובסטאז' מעשי של 500 שעות במהלך התואר.

מטרת התוכנית:

תוכנית הלימודים נועדה להכשיר תלמידי מוסמך להתמודדות עם מגוון רחב של נושאים הכלולים בדיסציפלינת השימור ולתת להם כלים הן מחקריים והן מעשיים.

תנאי הקבלה:

– תואר ראשון ממוסד מוכר בארץ או בחו"ל במקצועות רלוונטיים.

– ציון סופי 80 לפחות בלימודי התואר ראשון.

– ראיון אישי.

– ניסיון בשימור יהווה יתרון.