עמיר בר

מוסמך החוג לציוויליזציות ימיות  (.M.A)

כיום אני לומד לקבלת דוקטורט בחוג למדעים גאו-ימיים בביה"ס בית הספר למדעי הים ע"ש צ'רני באוניברסיטת חיפה. המחקר מתנהל במעבדה לסדימנטולוגיה סביבתית. המחקר שלי מתייחס לסלעי חוף   (beachrock) לאורך חוף הים התיכון של ישראל ומטרותיו העיקריות הן לבנות מאגר מידע אמין עדכני ורחב של סלע חוף בחוף הים התיכון של ישראל, וליצור ידע מוצק אודות תהליכי ההשקעה שלהם. מאז תחילת לימודי אני עובד כעוזר מחקר בימי עבודת שטח רבים, כולל באיסוף דגימות מסלע וקרקע ביבשה ובים, וכן בסקרי דיקורים וקידוחים ועבודות תת-ימיות שונות. וזאת לצד עבודת מעבדה, בעיקר פטרוגרפיה ומדידות לומינסנציה אופטית ניידת. הניסיון המשמעותי ביותר הוא ההשתתפות בחפירות תת ימיות, כצולל וכראש צוות, בחפירות הספינה הטרופה ממגדל הזבובים והספינה העתיקה מעגן מיכאל B וכתיבת עבודת התזה.

בעקבות הלימודים לתואר שני בחוג לציוויליזציות ימיות החלטתי להמשיך ללימודי דוקטורט. ההכשרה העיונית כללה קורסים מעמיקים מתחומים מגוונים, ויחד עם ההכשרה המעשית לעבודה בים ובחוף, ולכתיבת מאמרים מדעיים באנגלית, מאפשרת לי להצטיין בלימודי הנוכחיים.