מרכז אוניברסיטת חיפה – רשות העתיקות

לתשתיות במדעי הארכיאולוגיה, השימור וארכיאולוגיה דיגיטלית

קול קורא לשנת תשפ"ג: הצעות מחקר בתחומים ביוגאוכימיה ארכיאולוגית ושימור ארכיאולוגי

מרכז אוניברסיטת חיפה – רשות העתיקות לתשתיות במדעי הארכיאולוגיה, השימור והארכיאולוגיה הדיגיטלית מזמין חוקרים מכל המוסדות (אוניברסיטאות, רשות העתיקות, מכללות ומוזיאונים) להגיש הצעות למחקרים בהם יש צורך בתשתיות לאנליזה איזוטופית של ממצאים ארכיאולוגיים או בתשתיות לשימור ממצאים ארכיאולוגיים. המרכז כולל שתי מעבדות חדשות, האחת ביוגאוכימיה איזוטופית בראשות פרופ' שריל מקרביץ והשנייה שימור חומרים ארכיאולוגים בראשות ד"ר יותם אשר.

הבקשות תבחנה על ידי ועדת היגוי רב-מוסדית שתמיין את הצעות המחקר ותחליט מי יזכו למימון. הסכום המרבי הוא 40,000 ₪. המימון ישמש לעבודת המעבדה, לרכישת חומרים ולאנליזות (ולא עבור מלגות). עדיפות תינתן למחקר שיש עבורו אפשרות להקבלה תקציבית.

המענק מיועד לחברי סגל אקדמי בכיר בכל המוסדות להשכלה גבוהה ולמחקר בישראל, ולחוקרים ברשות העתיקות,  במכללות ובמוזיאונים.

המעוניינים יפנו אל גב' סאלי גנד-מאור, דוא"ל: sgenadmao@staff.haifa.ac.il  עם המידע הבא:

• קורות חיים, כולל רשימת פרסומים.
  • תכנית מחקר קצרה (עד 3 עמודים באנגלית, פונט 11 רווח 1.5 שורות, לא כולל רשימת ספרות) וכן תקציר (עד 200 מילים). תכנית המחקר תכלול רקע מדעי, מטרות ושאלות מחקר, הסבר על אופי שיתוף הפעולה עם המעבדה המבוקשת, הפירות הצפויים מהמחקר, ופירוט תקציבי שיכלול מידע מפורט לגבי אופי הדגימות/אנליזות ומספרן.
  • ציון אם קיימת אפשרות להקבלה תקציבית.

המועד האחרון להגשת הבקשות הינו יום ו', ה- 30.6.23.

נודה לכם על העברת המידע לידיעת עמיתיכם.